Elektrisk stimulation af muskler Aalborg

Elektrisk stimulation af muskler har en lang række anvendelsesområder. Disse indbefatter blandt andre smertebehandling, funktionel træning, styrketræning og restitution. Træning med el-stimulation er en voksende og – i stigende grad – anerkendt behandlings- og træningsform. Dette gør sig gældende, både inden for fysioterapien og sportens verden.

For at styrketræne en muskel bedst og mest effektivt, skal denne trænes tungt og til udtrætning. Det skal den af den simple årsag, at dette aktiverer flest muskelfibre i kroppen. Det er dog desværre sådan, at hård styrketræning eller træning ved høje belastninger er vanskeligt, såfremt klienten har en skade i hjernen, eller hvis vedkommende er sclerose patient. Det er det fordi, der er et nedsat signal imellem klientens hjerne og den pågældende muskel, ligesom øget træthed også er en faktor, vi ofte skal overveje ved disse klienter.

Et af de største problemer ved inaktive muskler er dog, at de ændrer karakter, til det værre. De bliver nemlig svage, mister deres udholdenhed og bliver således også tiltagende sværere at aktivere, både for klienten selv og hos det pågældende fagpersonale.

Træning med el-stimulation for stærkere muskler

Ved træning med el-stimulation aktiveres musklerne direkte via nerven, ved hjælp af elektroder, der sættes på huden. På den måde øges både styrke og udholdenhed, ligesom forudsætningerne for at genvinde kontrollen over den enkelte muskel/muskelgruppe markant forbedres. Apparaterne til træning med el-stimulation er blevet markant bedre og langt mere brugervenlige end tidligere. Ligeledes er den elektriske stimulering – afhængig af apparattype – blevet langt mindre ubehagelig og ligeledes uden påviste bivirkninger.

El-stimulation anvendes således som et væsentligt supplement i genoptræningen af hånd- og armskader eller til behandling af lammelser eller nedsat styrke. Det kan eksempelvis være efter en hjerneskade eller i forlængelse af en operation. Vores erfaringer hos Aalborg Neuroklinik siger os, at el-stimulation virker bedst, når det understøtter netop den aktivitet, der trænes. Det kan for eksempel være hjælp til at åbne hånden, når der gribes om et glas eller ved at løfte foden under gangtræningen. Denne form for el-stimulation kaldes også for Funktionel El Stimulation – eller FES.

Dropfodsstimulation

Personer, der lider af tilstanden ”dropfod”, kan endvidere, med stor fordel, anvende el-stimulation til forbedring af selv samme. Dette foregår via et nøje udarbejdet hjælpemiddel – en dropfodsstimulator – der søger at afhjælpe den pågældende tilstand, hvor klienten grundet dropfod ikke kan løfte sin fod fra underlaget under gang.

Dropfodsstimulatoren fungerer som et glimrende hjælpemiddel og kan være en god og aktiv erstatning for en dropfodsskinne i dagligdagen. Læs mere om dropfodsstimulation her.

Kontakt Aalborg Neuroklinik for elektrisk muskelstimulering af dine muskler

Hos Aalborg Neuroklinik kan vi bryste os af et dygtigt team, der altid står klar til at hjælpe lige netop dig. Vi har stor erfaring med elektrisk muskelstimulering af trætte, inaktive muskler og har således hjulpet en lang række forskellige patienter med muskulære, anatomiske eller hjernelidelser, hvor el-stimulation kan fungere som et fantastisk supplement til den sideløbende genoptræning.

Kontakt os derfor allerede i dag for en snak om dine muligheder for el-stimulation eller såfremt du har spørgsmål til vores tilgang og forskellige behandlingsmetoder. Vi tager gerne en uforpligtende snak og giver ligeledes gerne vores bud på et optimalt behandlingsforløb med el stimulation.

Åbningstider

Mandag 8.00 - 15.00
Tirsdag 8.00 - 15.00
Onsdag 8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 15.00
Weekend efter aftale

Ønsker du at blive kontaktet?

Udfyld da venligst kontaktformularen.